Wil jij graag scherp kunnen zien zonder bril?

Het is mogelijk! En ik kan je hierbij helpen! Hoe dan? Je leert hoe jij je kijkgewoonten kunt veranderen, waardoor jouw gezichtsvermogen verbetert. En dat op een natuurlijke manier! Ik begeleid jou in dit proces. Je krijgt handige tips van mij, over hoe jij de goede kijkgewoonten kunt toepassen in je dagelijkse leven. Dit kan jouw toekomst veranderen!

Even voorstellen

Kim van der HoevenIk ben Kim van der Hoeven, EYE mentor en ervaringsdeskundige op het gebied van Scherper Zien. In de ‘Anders kijken is scherper zien!’ – 90 Day Scherper Zien Challenge help ik mensen om de goede kijkgewoonten aan te leren, zodat hun ogen ontspannen en hun zicht verbetert.

Mijn ogen

Als klein meisje van 8 jaar kon ik het schoolbord niet lezen en kreeg ik mijn eerste bril. Dat begon met een sterkte van -1, maar dat is door de jaren heen opgelopen tot -7.25 (voor veraf) inclusief een cilinder. Dit proces van verslechtering van mijn ogen heeft ongeveer 20 jaar geduurd. Dan kun je natuurlijk niet verwachten dat je zicht dan binnen een paar dagen zodanig verbetert dat je meteen je bril niet meer nodig hebt. Dit is een proces dat langer de tijd nodig heeft. Daar heb je wel wat doorzettingsvermogen en geduld voor nodig. Dat gaat, ook bij mij, de ene dag beter dan de andere dag, maar… Zelf heb ik mijn gezichtsvermogen al een heel stuk verbeterd. De sterkte van mijn bril heb ik steeds verder afgebouwd en nu gebruik ik een bril van -1.50 zonder cilinder. Mijn bril is nu dus al bijna 6 dioptrieën minder sterk dan voorheen. Ik heb er het volste vertrouwen in dat ik binnenkort helemaal van mijn bril af ben. Update augustus 2016: inmiddels draag ik al enkele weken geen bril meer! Hier ben ik super blij mee! Wat een bevrijding is het om me niet langer opgesloten te voelen achter m’n brillenglazen. Dit gun ik iedereen!

Een manier om zonder bril te zien?!

In de zomer van 2013 attendeerde een vriendin mij op een artikel in een tijdschrift over de mogelijkheid om op een natuurlijke manier je gezichtsvermogen te kunnen verbeteren. “Is dit misschien iets voor jou?” was haar vraag. Ik had hier toen nog nooit van gehoord. Ik was meteen nieuwsgierig. Ik vond die bril en contactlenzen altijd maar lastig en vervelend. Je kent dat vast wel: vieze vingers of regendruppels op je bril. Het beslaan van je glazen als je vanuit de kou een warme ruimte in gaat of tijdens het afgieten van het eten. En als ik contactlenzen droeg, had ik heel vaak last van droge, branderige ogen. Er zitten een heleboel nadelen aan brillen en contactlenzen waar ik graag vanaf wilde. Zelf had ik dus een sterkte van -7.25 (voor veraf) inclusief een cilinder en ik had altijd overal mijn bril bij nodig. Zou het dan mogelijk zijn om hier verandering in te brengen en weer zonder bril door het leven te kunnen gaan? Mijn interesse was gewekt! Ik begon een zoektocht naar allerlei manieren hoe ik mijn eigen zicht op een natuurlijke manier kon verbeteren en hoe ik dit kon integreren in mijn dagelijkse leven. Toen ik de goede kijkgewoonten begon toe te passen, zag ik na een paar dagen direct al resultaat! Ik ging scherper zien! Inmiddels heb ik een opleiding gevolgd en heb ik veel dingen onderzocht, uitgeprobeerd en toegepast. Waar ik onder andere tegenaan liep: ik kon geen duidelijk stappenplan vinden. Er stond nergens beschreven in welke volgorde ik alles het beste kon toepassen en welk tempo daarbij past. Op mijn pad naar scherper zien, heb ik ontdekt wat wel en niet werkt. Ik heb een Stappenplan naar Scherper Zien ontwikkeld. Al mijn ervaringen heb ik verwerkt in mijn nieuwe programma de 90 Day Scherper Zien Challenge. Ik wil mijn kennis en ervaringen graag met jou delen, zodat jij sneller stappen kunt zetten naar een leven zonder bril.

Missie

Tijdens mijn zoektocht naar Scherper Zien, vroeg ik mij af: “Waarom is het niet algemeen bekend dat je zelf invloed hebt op je zicht en op een natuurlijke manier je gezichtsvermogen kunt verbeteren?!”. De meeste mensen met wie ik mijn ervaring deel, hebben hier nog nooit van gehoord. Ze weten niet dat je kunt leren om op een andere manier te kijken, zodat je weer scherp kunt zien zonder bril. Ik heb besloten om hier iets aan te gaan doen en heb er mijn persoonlijke missie van gemaakt. Het is mij namelijk opgevallen dat veel brildragende mensen klagen over hun bril. Ik vind het belangrijk dat ik heel brildragend Nederland van de bril af kan helpen, want ik weet zelf hoe vervelend een bril isIk wil zoveel mogelijk mensen begeleiden op hun pad naar Scherper Zien, zodat zij weer zonder bril door het leven kunnen gaan.

Succesverhalen

Natuurlijk heb ik mijn eigen succesverhaal: van -7.25 naar een leven zonder bril. En naast dat ik van mijn bril af ben, sta ik nu veel bewuster in het leven en zie ik veel meer dingen dan voorheen. Ik ben op een andere manier gaan kijken. Als je met het verbeteren van je gezichtsvermogen aan de slag gaat, heeft dit effect op meerdere vlakken in je leven. Het werkt niet alleen voor mezelf, maar ook voor anderen. Ik heb inmiddels tientallen mensen geholpen en de resultaten zijn verbluffend. Ben je benieuwd naar een aantal ervaringen van mijn klanten? Lees hun ervaringen eens door als je wilt weten hoe zij hun pad naar Scherper Zien hebben ervaren en welke resultaten zij behaald hebben. Ik geloof dat iedereen in staat is om zijn/haar gezichtsvermogen te verbeteren op een natuurlijke manier. Jij dus ook!

Gratis e-book ‘De eerste stap naar scherper zien’

Jij kunt vandaag al de eerste stap naar Scherper Zien zetten! Hoe? Dat leg ik uit in het gratis e-book ‘De eerste stap naar scherper zien’. Download gratis e-book

Scherper Zien Sessie

Wil je liever met mij persoonlijk in contact komen om te ontdekken wat Scherper Zien voor jou zou kunnen betekenen? Vraag dan een gratis Scherper Zien Sessie aan.

Aangesloten bij

Als Bates Teacher ben ik aangesloten bij de volgende organisaties:
  • Bates Method International – Een platform waar wereldwijd honderden Bates Teachers bij zijn aangesloten
  • Association of Vision Educators – Een internationale vereniging waarbij tientallen Bates Teachers zijn aangesloten die regelmatig bijeenkomen/ bijscholen op speciaal voor Bates Teachers georganiseerde conferenties

Over De toekomst voor OGEN

De bedrijfsnaam “De toekomst voor OGEN” heeft een mooie dubbele betekenis. De letterlijke betekenis: deze methode is de toekomst voor iedereen z’n ogen. Anders kijken is scherper zien! De figuurlijke betekenis: de toekomst voor ogen – hebben. Door aan de slag te gaan met het verbeteren van je zicht, kom je bewuster in het leven te staan, waardoor je een beter beeld kunt vormen van wie jij werkelijk bent en wat jij wilt bereiken in de toekomst. Het logo van De toekomst voor OGEN heeft ook een speciale betekenis. Of eigenlijk vertelt het logo meerdere verhalen:
  • De toekomst voor OGENHet logo staat op de eerste plaats voor het oog, namelijk: het zwart van de pupil en het paars/blauw stelt de iris voor.
  • In het zwarte gedeelte zie je de lemniscaat, oftewel het teken van oneindigheid. Dit verwijst naar de toekomst, maar ook naar het kijken in de verte (het oneindige). Hoe verder weg je kijkt, hoe meer ontspannend dit is voor de ogen.
  • Het lemniscaat komt ook weer terug in een aantal activiteiten die het zicht kunnen verbeteren.
  • Je kunt ook een brilletje zien in het lemniscaat. Zoals je in het logo ziet; de bril zit dus in het oog. Ook jij kunt nu de keuze maken om een bril niet langer op je neus te dragen, maar op een goede manier gebruik te maken van je ogen, waardoor je op een natuurlijke manier scherp kunt zien.
  • De kleur zwart en met name een zwarte punt, is van groot belang in de methode. Zwart is een kleur die mensen zich vaak heel goed en makkelijk kunnen herinneren. Je kunt je alleen iets perfect herinneren als je volledig ontspannen bent. Op het moment dat jij je iets perfect herinnert, ontspan je en ontspannen de oogspieren zich ook, waardoor jouw zicht verbetert.