Zoenen is ongemakkelijk voor brildragers

zoenenHet is vandaag (6 juli 2016) ‘World Kissing Day’. Nu denk je misschien: wat heeft zoenen nou met brillen en scherper zien te maken? Dat zal ik je uitleggen.

Zoenen wordt door mijn klanten vaak genoemd als één van de ongemakken die het dragen van een bril met zich meebrengt. Hun bril zit altijd in de weg tijdens het zoenen en dat is gewoon onhandig en ongemakkelijk. Herken jij onderstaande situaties ook?

Als je iemand wilt begroeten of feliciteren met drie zoenen, dan heb je daarna vettige vlekken op je brillenglazen. Vooral als de ander make-up draagt, is die kans groot. Je kijkt dan door een waas en het ziet er ook niet echt verzorgd uit: een vetvlek op je bril. Dat wordt dus eerst je bril schoonmaken, voordat je verder kunt.

De volgende persoon die je tegenkomt, heeft zelf ook een bril. Hoe goed je ook je best doet, elkaars bril ontwijken lukt vaak niet. De kans dat de brillen tegen elkaar aan botsen, is erg groot. Met als gevolg het bekende: ‘Lastig hè, die brillen.’

De eerste minuten van een verjaardag, receptie of borrel worden daarom vaak als vervelend ervaren door mensen met een bril.

Als je een lage sterkte hebt, kun je je bril tijdens het begroeten/zoenen gewoon afzetten. Maar als je een hoge sterkte hebt, is je bril afzetten geen optie, want dan zie je heel wazig. Misschien herken je zelfs geen gezichten.

Hoe los je dit nou op? Je kunt overwegen om contactlenzen te dragen. Maar pas op met contactlenzen, want daar zitten nogal wat risico’s aan.

Ben jij het dragen van een bril tijdens het zoenen zat? Of misschien vind je je bril ook in andere situaties vervelend?

Anders kijken is scherper zien

Jij kunt jouw kijkgewoonten aanpassen, waardoor jouw zicht verbetert op een natuurlijke manier. In de ‘Anders kijken is scherper zien!’ – 90 Day Scherper Zien Challenge, leer je er alles over. Je gaat scherper zien zonder bril. Toch fijn als je spontaan iemand kunt begroeten, zonder je zorgen te hoeven maken over de ongemakken die een bril in deze situatie met zich meebrengt.

Meer info 90 Day Scherper Zien Challenge