Wat je kunt doen tegen jeukende ogen door hooikoorts

jeukende ogen hooikoortsHeb jij last van jeukende ogen door hooikoorts? Wrijf niet in je ogen, want dit kan schade aan het hoornvlies veroorzaken! Maak gebruik van koude kompressen om irritatie en jeuk te verminderen.

De lente is begonnen, de zomertijd is ingegaan en de natuur komt weer tot bloei. Daardoor dwarrelt er van alles rond in de lucht. Stuifmeel en pollen van bomen, struiken en grassen… Erg lastig voor de mensen die last hebben van hooikoorts.

Jeukende ogen is één van de klachten die kunnen ontstaan bij hooikoorts.

Heb jij last van hooikoorts? Dan herken je dat waarschijnlijk wel. Je kan soms helemaal gek worden van de jeuk in je ogen. Er zijn een aantal dingen die je daaraan kunt doen, maar ik vertel je eerst iets wat je beter niet kunt doen.

Wat je vooral niet moet doen: in je ogen wrijven!

Als je ogen jeuken, kan het heel verleidelijk zijn om in je ogen te gaan wrijven. Doe dat niet! Je hoopt dat de jeuk daardoor vermindert. Het wrijven in je ogen zorgt er echter vaak voor dat de jeuk alleen maar erger wordt. Wat er kan gebeuren als je in je ogen wrijft: de pollen die op je handen zitten, kunnen in je ogen terecht komen. Dit kan irritaties en ontstekingen aan het hoornvlies veroorzaken.

Daarnaast kan het wrijven in en rond je ogen ook het ontstaan van rimpels veroorzaken.

Natuurlijke oplossingen tegen jeukende ogen

Je kunt een koud, vochtig washandje over je ogen heen leggen om de irritatie en jeuk te verminderen. Dit zorgt vaak direct voor verlichting van de klachten. Heb je geen washandje bij de hand? Je kunt het koude water ook direct vanuit de kraan zachtjes over je gesloten oogleden laten stromen.

Wat extra helpt tegen de jeuk zijn kompressen van kamillethee. Maak twee zakjes kamillethee nat en leg ze in de koelkast. Als ze koud genoeg zijn, kun je ze op je ogen leggen. Laat de zakjes ongeveer 10 minuten op je gesloten oogleden liggen. Kamillethee werkt verkoelend en vermindert jeuk.

Was wat vaker je handen. Als je toch per ongeluk je ogen aanraakt, dan is de kans kleiner dat er pollen in je ogen terecht komen.

Gratis Scherper Zien Sessie

Wil je naast natuurlijke oplossingen tegen jeukende ogen ook iets meer weten over zien op een natuurlijke manier? Ben jij jouw leesbril zat en wil je weer kunnen lezen zonder bril? Meld je dan aan voor een gratis Scherper Zien Sessie.

Gratis Scherper Zien Sessie aanvragen