Ogen laseren is geen langetermijnoplossing

ogen laserenVoor veel mensen lijkt ogen laseren de perfecte oplossing om van hun wazige zicht af te komen. Je ogen laseren is echter, net als brillen en contactlenzen, een vorm van symptoombestrijding. Het zorgt ervoor dat je scherp ziet, maar het verhelpt niet de oorzaak van wazig zicht. Op lange termijn kan het zicht opnieuw verslechteren.

Oorzaak wazig zicht

Als je wazig zicht hebt, is je oogbol op een bepaalde manier vervormd. Dit wordt veroorzaakt door chronische spanning op je oogspieren.

De drie belangrijkste oorzaken van chronische spanning in de oogspieren zijn:

  • Mentale spanning (stress)
  • Verkeerde kijkgewoonten toepassen
  • Het gebruik van een bril/ contactlenzen

Laseroperatie

Er zijn verschillende soorten laseroperaties mogelijk, bijvoorbeeld:

  • LASEK: met een alcoholoplossing wordt de bovenste laag van het hoornvlies verwijderd en op sterkte gelaserd.
  • TransPRK: met een laser wordt de bovenste laag van het hoornvlies verwijderd, waarna op sterkte gelaserd wordt.
  • LASIK IntraLase: met een laser wordt er een flapje in het hoornvlies gemaakt, dan wordt er op sterkte gelaserd en wordt het flapje hoornvlies weer teruggeplaatst.

Je kunt het laseren qua aanpak vergelijken met de bril en contactlenzen. Het is een vorm van symptoombestrijding. Er wordt voor gezorgd dat je op dat moment weer scherp kunt zien, maar de oorzaak van het probleem wordt hiermee niet aangepakt.

Ogen laseren op de lange termijn

Door de laseroperatie zie je weer scherp, maar er wordt niets gedaan aan de oorzaak van wazig zicht. De spanning in de oogspieren blijft bestaan, als je op de verkeerde manier blijft kijken. Op den duur kan de spanning in de oogspieren verder toenemen en kan het zicht weer gaan verslechteren. Je zal dan weer waziger gaan zien en dan moet je alsnog/ weer een bril of contactlenzen dragen.

Oorzaak van wazig zicht aanpakken

Je kunt ook de oorzaak van wazig zicht aanpakken. Door onder andere de goede kijkgewoonten aan te leren en de verkeerde kijkgewoonten af te leren, kun je op een natuurlijke manier je zicht verbeteren. Hierdoor kun je weer scherp zien op een natuurlijke manier. In de 90 Day Scherper Zien Challenge leer je hier alles over.

90 Day Scherper Zien Challenge