In de verte kijken is goed voor het zicht

in de verte kijkenOnze ogen zijn ‘ontworpen’ om mee in de verte te kijken. Vroeger in de oertijd speurden we de horizon af met onze ogen, op zoek naar voedsel en mogelijke gevaren. De anatomie van onze ogen is daarop ingesteld en de ogen zijn daardoor het meest ontspannen als ze in de verte kijken.

Dichtbij kijken

Tegenwoordig kijken veel mensen het grootste deel van de dag dichtbij. Ze staren op hun werk naar het computerscherm. En als ze thuis komen, kruipen ze weer achter de computer of voor de televisie, checken hun smartphone of lezen een boek. Allemaal activiteiten die op korte afstand plaatsvinden.

Dichtbij kijken levert spanning op voor de ogen, omdat ze dit van nature niet gewend zijn. Bovendien wordt een bril voor veraf zo aangemeten dat je op 6 meter afstand perfect scherp kunt zien. Je kunt je misschien wel voorstellen dat deze zelfde bril iets te sterk voor je is als je dichtbij kijkt op lees- of computerafstand. Als je vaak dichtbij kijkt, bouwt de spanning in de ogen zich op. Dit is belastend voor je ogen. Op den duur kun je moeite krijgen om in de verte nog scherp te zien.

Wissel dichtbij kijken af met in de verte kijken

Het is belangrijk om dichtbij kijken af te wisselen met in de verte kijken. En met in de verte kijken wordt een afstand van minimaal 6 meter bedoeld en liefst nog verder. Zeker als je veel achter de computer zit, is het van belang om regelmatig in de verte te kijken. Houd hierbij de 20-20-20-regel aan: kijk iedere 20 minuten gedurende 20 seconden lang op een afstand van minimaal 20 voet (zo’n 6 meter). Kijk bijvoorbeeld naar de andere kant van het kantoor of kijk door het raam naar buiten.

Geniet van mooie uitzichten

Zelf ga ik regelmatig naar het strand. Ik vind het heerlijk om over de zee in de verte te kijken. Ik kijk dan of ik nog boten zie varen aan de horizon of dat ik nog vogels zie vliegen in de lucht. Er is altijd wel iets te ontdekken en te zien. Blijf wel in beweging met je ogen en ga niet staren. Geniet van de mooie weidse uitzichten in de natuur, zoals op het strand, in de polder, etc. en kijk naar objecten in de verte. Het is heerlijk om te doen en nog goed voor je zicht ook!

Scherper zien

Het is natuurlijk het fijnste om mooie uitzichten zonder bril te bekijken. Zou jij je zicht willen verbeteren, zodat je alles weer zonder bril kunt zien? Vraag dan nu een gratis Scherper Zien Sessie aan en ontdek wat Scherper Zien voor jou zou kunnen betekenen.

NU AANVRAGEN