Heb jij wel eens een rasterbril gebruikt?

Gastblogs op Rasterbril.nl

RasterbrillenOnlangs ben ik door Jesse Huisman van Rasterbril.nl gevraagd om gastblogs op zijn website te gaan schrijven over zien op een natuurlijke manier en alles wat daarmee te maken heeft.

Jesse heeft een webshop in rasterbrillen. Hij heeft een ruim assortiment rasterbrillen te koop in verschillende prijsklassen.

Mijn eerste gastblog staat nu online. Ik zal af en toe een blog voor zijn website gaan schrijven. Daarnaast blijf ik natuurlijk ook blogs schrijven op mijn eigen website detoekomstvoorogen.nl.

Wat zijn rasterbrillen en hoe werkt het?

Rasterbrillen (ook wel gaatjesbrillen genoemd) zijn brillen met glazen van zwart, ondoorzichtig plastic. In de ‘glazen’ zitten allemaal kleine gaatjes. Door de gaatjesstructuur vallen alleen de rechte lichtstralen op je netvlies. De schuine lichtstralen worden tegengehouden door het zwarte plastic van de ‘glazen’. Hierdoor ontstaat er geen brandpunt van lichtstralen.

Ben je bijziend of verziend, dan is je oogbol te lang of te kort, waardoor het brandpunt van lichtstralen niet exact op je netvlies valt. Hierdoor ontstaat wazig zicht. Als je een rasterbril gebruikt, is er geen brandpunt van lichtstralen, dus ook geen (of minder) wazig zicht.

Wanneer kun je een rasterbril gebruiken?

Een rasterbril is heel geschikt om te gebruiken tijdens het televisie kijken, computeren en het lezen van een boek. Je kunt de rasterbril voor allerlei dingen in en om het huis gebruiken.

De rasterbril neemt echter wel een groot deel van je perifere blikveld weg. Gebruik de bril daarom alleen in een omgeving die je goed kent, om ongelukken te voorkomen. Gebruik de rasterbril nooit tijdens deelname aan het verkeer, bij gebruik van machines of in andere situaties waar extra alertheid vereist is.

Voor wie zijn rasterbrillen geschikt?

Een rasterbril werkt voor sterktes tussen de +4 en -4. Als je een hogere sterkte hebt, dan zal de rasterbril geen volledig scherp beeld geven, maar je zult wel merken dat je een stuk beter ziet dan zonder de rasterbril.

Rasterbrillen zijn een goede tussenoplossing voor als je nog niet zonder bril kunt. Op deze manier heb je geen last van de nadelen van een bril en kun je toch scherper zien. Gebruik de rasterbril echter alleen als je hem echt nodig hebt. Zorg er ook voor dat je de juiste kijkgewoonten toepast. Klik hier voor meer informatie over de 90 Day Scherper Zien Challenge.

Waar zijn rasterbrillen te koop?

Je kunt de rasterbrillen kopen tijdens lezingen van De toekomst voor OGEN. Je kunt dan verschillende modellen uitproberen, zodat je met een bril naar huis gaat waar je goed mee kunt zien en die lekker zit.

Je kunt de rasterbrillen ook bestellen op rasterbril.nl.