Blijf jij je leven lang op krukken lopen?

krukkenHet is heel vervelend om een been te breken, kan ik je uit eigen ervaring vertellen. Het is al een tijd geleden hoor. Ik was 9 jaar toen het gebeurde. Maar ik herinner mij nog goed dat ik het lastig en vervelend vond dat ik niet meer normaal kon lopen, zoals ik daarvoor wel kon.

Na zes weken mocht het gips eraf. Ik had nog pijn aan m’n been, durfde er niet op te staan en ik moest opnieuw leren lopen. Eén ding wist ik zeker: ik wil zo snel mogelijk van die krukken af en ga er alles aan doen om weer zonder krukken te kunnen lopen. Want een leven lang op krukken lopen, dat zag ik niet zitten. Binnen een paar dagen had ik het vertrouwen terug en kon ik weer lopen zonder hulpmiddelen.

Als we een been breken, doen we er alles aan om daarna te herstellen. Iedereen weet dat je kunt herstellen van een gebroken been. Wat de meeste mensen niet weten, en wat hen vaak ook niet wordt verteld, is dat je óók kunt herstellen van wazig zicht.

Waarom wordt het wereldwijd massaal geaccepteerd om een bril te dragen? Een bril is, net als krukken, ook een hulpmiddel. Eigenlijk zou je kunnen zeggen: brillen zijn ‘krukken voor je ogen’. Daar wil je toch niet je hele leven lang afhankelijk van zijn?!

Maar de meeste mensen weten het niet. Ze weten niet dat je kunt leren om op een andere manier te kijken, zodat je weer scherp kunt zien zonder bril. Ik heb besloten om hier iets aan te gaan doen en heb er mijn persoonlijke missie van gemaakt. Het is mij namelijk opgevallen dat veel brildragende mensen klagen over hun bril. Ik vind het belangrijk dat ik heel brildragend Nederland van de bril af kan helpen, want ik weet zelf hoe vervelend een bril is.

Vanaf 1 september 2016 kun je meedoen met mijn nieuwe programma, de 90 Day Scherper Zien Challenge. In 3 maanden tijd help ik mensen om hun zicht te verbeteren. Wil jij weten wat dit voor jou kan betekenen? Vraag dan een gratis Scherper Zien Sessie aan en ik vertel je er graag meer over.

Blijf jij je leven lang op krukken lopen? Nee toch?! Kom nu in actie. Je hebt zelf invloed op de kwaliteit van jouw zicht!

Nu aanmelden voor gratis Scherper Zien Sessie

Ik hoop je binnenkort te spreken!